Home Decor

My Home! #2 – Agenda, Planificare

Un lucru știu sigur, îmi place să planific orice. Îmi planific chiar și ultimele minute înainte de somn (ies de la duș, beau un ceai și apoi merg la somn) dar vai și amar dacă intervine cineva și îmi strică planul, chiar și planul de somn :))

Acum vă las pe voi să vă imaginați cam cât de des mi s-a stricat planul cu casa….pentru că am avut un plan complex în ceea ce privește finisarea casei.

Am ținut lucrurile sub control cu ajutorul unei agende, la fel cum am făcut și pentru nuntă (https://andragiorgiana.net/2018/09/03/the-wedding-notebook/ )

Am început cu câteva calcule simple. Am calculat suprafața totală a pereților fără ferestre. Am calculat suprafața totala a șapei. Am făcut necesarul ușilor și care va fi deschiderea acestora. Am calculat golul ușilor.

După terminarea calculelor am început să fac necesarul materialelor de construcții. Câți saci de glet? Câți metri cubi de șapă? Câte găleți de lavabilă și amorsă? etc….

Am preferat să fac singură acest calcul pentru a evita să fim furați de muncitori. Nu știați? Muncitorii fură…..șoc și groază. La acel moment nu știam că vom găsii o echipă super serioasă. Am preferat să fim protejați. De exemplu dacă din calculele mele ar fi ieșit că avem nevoie de 3 saci de glet super fin și muncitorii ar fi zis că avem nevoie de 10 saci…..atunci aruncam cu agenda după ei…. aveam calculul deja făcut în agendă. Ei Ei….

După ce am avut pereții finisați și șapa turnată am făcut o pauză de o săptămână timp în care am împărțit agenda pe camere.

va urma…

XOXO Andra

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s