Home Decor · Life style

My Home! #3 Zugrăveala

Dacă cumva vă ia ,,NAIBA” mințile și vă gândiți să vă zugrăviți singuri casa, mai jos găsiți experiența mea de zugrăveală…poate voi învățați ceva înainte să vă apucați de treabă și nu la șfârșit, ca mine 🙂

Primul pas este să vă gândiți bine în ce culoare veți zugrăvii camerele. Eu am ales să zugrăvesc pereții albi (ales e mult spus… toți au sărit la mine ca gaițele să nu pun culoare pe pereți….) o singură cameră a scăpat de plictisitorul alb, dresingul este MAGENTA!!! DA!!

După ce ai ales culorile mergi să faci aprovizionarea. Cumperi lavabilă și amorsă. Mai cumperi și ustensile, că trebuie să întinzi lavabila pe pereți cu ceva. Te apuci și pui în coșul de cumpărături tavă mare, tavă mică, suport de stors pentru găleată (pe dimensiune greșită normal), trafalet mare, trafalet mic, trafalet cu fibre lungi, trafalet cu fibre scurte, trafalet cu fibre crețe (sunt pe sortimente, precum femeile), coadă lungă, coadă scurtă, coadă retractabilă, trafalet pentru colț, set de pensule (normal că vei cumpăra pensule cu fibre mari, numai pentru lavabilă nu), bandă de hârtie, folie pentru înfoliat geamurile (desigur că tu vei cumpăra atât de multă folie că dacă te ambiționezi tare poți acoperii toată casa și trei mașini).

Abea când va începe procesul de zugrăvire îți vei da seama că ai cumpărat ustensile inutile, de vreo 400 de lei. E logic că ai cumpărat trafaleți pentru a întinde vopsea și lac pe lemn, dar nicidecum trafaleți pentru lavabilă. În scurt timp vei afla că rezervele de trafalet cumpărate nu sunt pe dimensiunea suportului și pentru că nu mai ai bani că i-ai dat pe prostii, te apuci și îl fixezi cu bandă de hârtie pe capete. Mândru de capodopera creată (lipitura cu banda de hârtie) te apuci și întinzi amorsa și te gândești ,,da ce e așa de greu, uite ce ușor se întinde”, normal că se întinde bine, e apă cu lipici……

După ce ai terminat cu amorsa te apuci de zugrăveala propriuzisă și începi cu o cameră.

Faci prima dată pereții și ești extrem de mândru că merge ușor, asta până vine cineva și deschide becul (că tu ai inceput să zugrăvești pe întuneric…totul e frumos noaptea…) moment în care ai un mic atac cerebral. Peretele ala perfect pe întuneric este zugrăvit o dungă da și una nu. Vi cu următoarea explicație ,,ce mah, așa e modelul…tu ști câți bani am dat pe peretele ăsta, e unicat, da tu nu ști nimic ,,Jon Snow”…

Te apuci și rectifici unicitatea peretelui, și când ai terminat cu pereții ești zmeu, crezi că aproape ai terminat, dar nuuuu, abea acum începe iadul, tavanul. Până termini de zugrăvit tavanul slăbești fizic și sufletește, ai febră musculară peste tot, te doare și fundul, deja ai mâncat vreo 3 sferturi din lavabila aia și areți precum Cruella de Vil după o întâlnire cu cei 100 de dalmațieni.

Termini cu tavanul și parcă ceva nu e bine, ceva nu e complet. Poi normal că nu e bine…ai uitat să dai pe la colțuri, și te bucuri amintindu-ți că ai cumpărat trafalet pentru colț, neștiind că e inutil, nu ajunge în colțuri. Lipsit de speranță și având ochii roșii (aflându-te la limita sănătății mintale) iei ușor o pensulă și în încă vreo oră termini și colțurile camerei.

Și exact când crezi că e gata și vrei să ieși din cameră observi că ai uitat rama de la ușă…ehh da cine zugrăvește și rama de la ușă??? după un dialog stupid cu tine însuți suspini și faci și rama de la ușă.

Perfect, ai terminat prima cameră.

După ce te-ai plictisit de alb, te apuci de singura cameră în care vei zugrăvii cu culoare, și nu orice culoare, magenta baby!!!

Pentru că ești zgârcit și nu vrei să dai bani pe un pigment de calitate cumperi un pigment prost, extrem de prost, precum fardurile de la AVON, este frumos pigmentat doar în revistă 🙂 Te trezesti cu entuziasm, bei cafeaua și te apuci de zugrăvit. După experiența avută cu lavabila albă te apuci și întinzi culoare pe perete cam cum colorează un copil nou născut, fără o tehnică anume… și îți iese asta….

E groaznic…e teroare. Ce sunt dungile alea? parcă ai întins o acuarelă proastă pe o hârtie și mai proastă…. respiră, inspiră, respiră, inspiră….

Te hotărăști că azi nu mai muncești nimic, astrele sunt de vină dom!le, Mercur e sigur retrograd, și toată lumea știe că cei din zodia Gemeni nu se înțeleg bine cu Mercur….

xoxo! Andra

2 thoughts on “My Home! #3 Zugrăveala

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s