Life style

De la 1 an de căsnicie la 75 de ani de căsnicie Ce semnificație are fiecare an și ce cadouri se oferă

Chiar dacă majoritatea dintre noi cunoaștem și sărbătorim doar trei aniversări de căsătorie și anume ,,Nunta de argint la 25 de ani” ,,Nunta de aur la 50 de ani” și ,,Nunta de diamant la 75 de ani” în popor se sărbătorește aproape fiecare an de căsnicie.

Să vedem când sărbătorim, de ce sărbătorim și ce cadouri oferim!?

În primul an de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de hârtie” și se consideră că legătura dintre soți este fragilă ca o bucată de hârtie, așadar dacă cadoul tău conține ceva de hârtie este perfect. Cadoul poate fi o felicitare, un aranjament floral de hârtie sau un album foto.

În anul 2 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de bumbac” însemnând că legătura dintre soți a devenit mai puternică, bumbacul este superior hârtiei. Poți alege să le dăruiești, sărbătoriților, o lenjerie de bumbac, un set de halate de baie de bumbac, un set de prosoape de baie de bumbac, în esență produse fabricate din bumbac. Dacă alegeți și bumbac egiptean cadoul este perfect!

În anul 3 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de piele” considerându-se că soții au deja o căsnicie rezistentă precum pielea. Cadoul poate fi un ceas cu bretea din piele, o carte sau o agendă cu coperta din piele. Desigur că vorbesc despre piele ecologică, cadoul e simbolic și nu trebuie să sacrificăm ființe vi pentru asta.

În anul 4 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de flori sau de pânză” și se zice că greul a trecut și că de acum totul este frumos precum o floare și rezistent precum o pânză bine țesută. Un cadou potrivit poate fi o față de masă cu motive florale, o Ie, șervete de masă sau un set de pijamale.

În anul 5 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de lemn” , iar în acest punct se consideră că legătura dintre soți este rezistentă precum lemnul, dar grijă mare pentru că lemnul arde ușor. Un cadou perfect este o ramă de poză sau un bonsai.

În anul 6 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de zahăr sau de fier” cei din popor susținând că în 6 ani de căsnicie legătura dintre soți este dulce precum zahărul și rezistentă precum fierul. Dacă te pricepi la gătit poți pregătii tu cadoul, o cremă de zahăr ars sau un tor delicios. Dacă nu te pricepi la gătit poți oferii în dar o bijuterie din metal sau o mașină (de aia mică de colecție).

În anul 7 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de lână sau de cupru” însemnând că legătura dintre soți a devenit caldă și confortabilă. Poți oferii în cadou bijuterii din cupru sau îmbrăcăminte din lână.

În anul 8 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de bronz sau de lut” și în acest context bronzul semnifică stabilitate iar lutul semnifică materia primă din care Dumnezeu l-a creat pe Adam- fertilitate. Poți oferii în dar figurine de lut sau de cupru sau o vază de flori din aceleași materiale.

În anul 9 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de salcie” și chiar dacă salcia pare fragilă ea se rupe foarte greu, cam așa este și legătura dintre soții ajunși în acest punct. Se poate oferii în dar câteva ramuri de salcie sau un coș împletit cu ramuri de salcie.

În anul 10 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de tinichea sau de aluminiu” considerându-se că legătura dintre soții a devenit foarte rezistentă iar precum aluminiul care nu ruginește, această legătură va rezista în timp. Un cadou potrivit poate fi o brichetă, o bijuterie, o ramă de poză, toate din aluminiu desigur.

În anul 11 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de oțel” , legătura dintre soți fiind foarte puternică. Poți oferii în dar un ceas din oțel sau un set de tacâmuri din oțel inoxidabil.

În anul 12 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de mătase” , relația dintre soți este moale, comodă și prețioasă precum mătasea. În acest prag de sărbătoare puteți cumpăra o eșarfă și o cravată de mătase.

În anul 13 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de dantelă”, însemnând că soții sunt transparenți și eleganți în relația lor. Se poate oferii în dar o pereche de mănuși sau o față de masă din dantelă.

În anul 14 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de fildeș” , legătura dintre soți este puternică și elegant colorată. Puteți cumpăra ceva în culoarea fildeșului.

În anul 15 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de cristal” care se deosebește prin strălucire si claritate. Se poate oferii în dar un set de pahare de cristal sau o vază de cristal.

În anul 20 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de porțelan” . Relația soților este prețioasă dar și fragilă, posibil supusă monotoniei. Poți pune pe lista cadourilor orice decorațiune din porțelan.

În anul 25 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de argint”, și probabil cea mai cunoscută de către majoritatea. Semnifică înțelepciune și trăinicie. Cadoul perfect este un set de verighete de argint, dar sunt acceptate și bijuteriile set de argint.

În anul 30 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de perle”, relația a devenit elegantă și răbdătoare. Se poate oferii în dar un colier și butoni de perle.

În anul 40 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de rubin” . Aceasta semnifică curaj. Cadourile oferite ar trebui să fie în culoarea rubinului sau de ce nu? chiar rubine.

În anul 50 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de aur” sinbolizând căldură și iubire veșnică. Bijuteriile din aur sunt cadoul perfect.

În anul 60 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de ametist” și reprezintă pacea interioară. Se pot oferii în dar obiecte în culoarea mov.

În anul 70 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de platină”. Platina este un metal durabil la fel ca relația soților. Se oferă în dar orice obiect, cat de mic din platină.

În anul 75 de căsnicie se sărbătorește ,,Nunta de diamant” și nu mulți ajung să o sărbătorească. Diamantul este piatra cu cea mai mare duritate și îşi trage numele din grecescul ”adamas” – ”de neînvins”.  E logic că soții care ajung să sărbătorească Nunta de diamant vor primii în dar diamante.

XOXO Andra!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s