Life style

BAC 2019, oftica personala

Salutare, salutare

Vă atenționez că articolul ce urmează este o oftică personală la adresa examenului de BAC, așadar nu sunt necesare reacțiile negative pentru că acest articol reflectă părerea mea personală asupra acestui subiect și semnifică adevărul meu. Să începem…

Care e faza cu BAC-ul în ultimii ani? Am căutat studii statistice referitoare la rata de promovabilitate la BAC și am fost neplăcut surprinsă.

Cele două grafice prezentate mai sus vorbesc singure. Eu stau și ma întreb, oare de ce a dispărut interesul susținerii examenului de BAC? Se vede pe grafic că numărul candidaților neprezentați a crescut considerabil față de anii trecuți.

Vă zic o poveste acum, este povestea bunicii mele. Bunica mea s-a căsătorit la vârsta de 15/16 ani, a avut 2 copii, pe tatăl meu și pe mătușa mea (mătușa mea are probleme de sănătate). A fost ,,sudoriță” vreo 30 de ani, adică a muncit într-o fabrică, cot la cot cu colegii majoritari bărbați a sudat fierătanii pentru 30 de ani. Bunica mea își dorea să termine liceul și să dea examenul de BAC dar Bunicul meu nu era de acord cu acest aspect, el nu înțelegea nevoia Bunicii de a avea studii. Ce credeți că a făcut Bunica mea? S-a înscris pe ascuns la seral (formă de învățământ ce se desfășoară seara). După muncă mergea la școală, atât cât a putut, ținând cont de faptul că avea acasă 2 copii. A dat și BAC-ul la finalizarea cursurilor de seral și a luat BAC-ul cu media 9.

După cum spuneam la începutul acestui articol, sunt ofticată. Acum că știți și povestea bunicii mele poate înțelegeți și de ce.

Ce scuză au elevii din ziua de azi încât să nu se prezinte la BAC? Ce lucruri arzătoare și importante au de făcut? Nu vreau să generalizez pentru că sunt elevi cu responsabilități cu mult peste puterile lor, eu nu discut despre ei aici. Această oftică a mea este la adresa elevilor care au toate posibilitățile materiale și intelectuale să susțină examenul de BAC dar nu o fac, sau dacă se prezintă la BAC nu iau notă de trecere.

Voi ce părere aveți? Sunt curioasă dacă doar eu sunt ofticată.

xoxo Andra

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s