Life style

Voi sunteti obraznici?

De mica mama imi atragea atentia ca sunt obraznica pentru ca mai mereu spuneam cu voce tare ce ma deranjeaza, iar daca nu intelegeam ceva puneam extrem de multe intrebari.

Si acum fac la fel, si se poate sa fiu considerata obraznica, dar prefer sa fiu asa. Problema este urmatoarea: daca nu vorbesti atunci cand trebuie aduni tu frustrari, iar daca vorbesti atunci cand trebuie esti considerat obraznic si prost crescut de catre generatiile mai vechi. Cred ca toti cei nascuti pana in anul 2000 am fost crescuti sa fim respectosi, cu frica de Dumnezeu, sa nu vorbim prea mult, sa nu cumva sa ofticam pe careva.

Mama a dus o lupta grea cu mine pe acest subiect pentru ca eu eram ,,Gica contra” dupa cum zicea ea. Sunt o fire libera, eu cred ca punctul meu de vedere conteaza iar daca vrei sa ma convingi altfel ai face bine sa vi cu argumente solide si argumentul ,,pentru ca asa zic eu” nu ma impresioneaza. Multi oameni ridica tonul vocii crezand ca intimideaza interlocutorul, eiii, va zic ca eu nu sunt intimidata asa de usor, poti sa strigi, sa faci o scena, daca nu ai argumente nu o sa ma convingi altfel.

Zi ce ai de zis atunci cand e momentul si nu aduna frustrari. Daca simti ca ai fost neindreptatit sau neindreptatita vorbeste atunci cand trebuie, asuma-ti riscul si fi obraznic. Nu va sfatuiesc sa fiti nesimtiti, dar sa va exprimati punctul de vedere cu diplomatie si cu argumente solide. Eu consider ca violenta verbala este arma prostului, care in momentul in care se simte incoltit si ramane fara argumente recurge la violenta verbala.

Prin acest articol vreau sa va sfatuiesc sa fiti obraznici si sa va folositi creierul, credeti-ma daca il folositi puteti face minuni.

xoxo Andra!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s